Látvány és sokszínűség

 

Kreatív Nyomda kintlévőség-kezelési szabályzata

Jelen szabályzat a számlák esedékességére vonatkozó tájékoztatás hatékonyságát kívánja elősegíteni. Segítségével a Capillatus Kft./Kreatív Nyomda pontosabbá és tervezhetőbbé teszi saját pénzügyi folyamatait, és naprakész módon tájékoztatja Partnereit folyószámláik állapotáról.

Ennek érdekében a cég egy automatizált kintlévőség-kezelő rendszer használatát vezette be, amely az alábbiak szerint épül fel:

 

1. ELEKTRONIKUS FIZETÉSI EMLÉKEZTETŐ ÉS FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS KIKÜLDÉSE

1.1. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 10. napon, figyelembe véve a 9 napos türelmi időt, Partnereink e-mail-ben megkapják 1. fizetési emlékeztetőjüket.

1.2. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 20. napon Partnereink e-mail-ben megkapják 2. fizetési felszólításukat. A 2. fizetési emlékeztető kiküldését követően a vevői hitelkeret automatikusan felfüggesztésre kerül, Partnereink megrendeléseiket és az ebből elkészülő számláikat ezt követően csak készpénzzel, előre utalással, vagy utánvéttel tudják kiegyenlíteni.

1.3. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 30. napon Partnereink e-mail-ben megkapják 3. fizetési felszólításukat, és egy értesítést miszerint a további felszólító levelek már ügyvédi úton érkeznek, melyek ezáltal plusz költséget jelentenek a számlatartozáson felül.

1.4. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 45. napon Partnereink automatikusan ügyvédi levélben peresítés előtti fizetési felszólítást kapnak. Ez további 10 000 Ft + ÁFA költséggel növeli a számlatartozást. A levél felszólítja őket arra, hogy amennyiben 5 napon belül nem rendezik tartozásukat, a kintlévőségek behajtását jogi útra tereljük.

1.5. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 60. napon, amennyiben nem történik mindkét fél részéről elfogadott írásos megállapodás a fizetés ütemezéséről, abban az esetben automatikus fizetési meghagyást, vagy felszámolást kezdeményezünk, mely legkevesebb 30 000 Ft + ÁFA ügyvédi díj és 3% tőkeösszegű illetékkel növeli a tartozását.

Rendszerünk működése alapján Partnereink minden lejárt számla után más típusú fizetési emlékeztetőt, vagy fizetési felszólítást kapnak, a lejárt napok száma alapján!

Postai úton csak azok a Partnereink kapnak tájékoztatást, akiknek számlatartozása 45 napnál régebbi, illetve Partnerünk nem rendelkezik e-mail elérhetőséggel.

 

1. fizetési felszólítás - ügyvédi levélben           10 000 Ft + ÁFA/levél

2. fizetési meghagyás benyújtása                     30 000 Ft + ÁFA

                                                                                    + tőkeösszeg 3%-a

3.  felszámolási eljárás megindítása                 60 000 Ft + ÁFA

                                                                                + 80 000 Ft illeték

                                                                                + 25 000 Ft 

                                                                                    közzétételi díj

4.  végrehajtási eljárás megindítása             25 000 Ft + ÁFA

                                                                                + tőkeösszeg 1%-a

 

2. FELSZÁMOLÁS MEGINDÍTÁSA

A számla fizetési határidejének lejáratát követően legkésőbb a 60. napon a kérdéses kintlévőségek behajtását jogi útra tereljük és kezdeményezzük a felszámolási eljárás megindítását, amennyiben eddig a határidőig valamilyen írásos fizetési megállapodás nem jön létre cégeink között.

 
 
Szabályzatunk 2017. január 1-én lépett életbe és visszavonásig vagy újabb módosításig érvényes ! 

 

Copyright © 2017. Capillatus Kft. | Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode